🇬🇷 Amanda Tenfjord naar Turijn!

🇬🇷 Amanda Tenfjord naar Turijn!

De Griekse openbare omroep ERT heeft vandaag zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival bekend gemaakt. Amanda Tenfjord werd intern geselecteerd door de omroep.

Onder leiding van Dimitris Papadimitriou werden vijf artiesten geselecteerd die nog kans maakten om Griekenland te vertegenwoordigen in Turijn. Deze waren Good job nicky, Elias Kozas, Amanda Tenfjord, Joanna Drigo en LOU IS. Uiteindelijk werd er beslist dat Amanda Tenfjord naar het Eurovisiesongfestival 2022 mag. De bekendmaking werd officieel tijdens het namiddagprogramma Studio 4 op de Griekse openbare omroep.

Het lied voor Amanda wordt pas op een later moment bekend gemaakt. De inzending is volledig zelf geschreven door de zangeres en is een sterke ballade. Na het einde van haar langdurige relatie werd het nummer geschreven. Bjørn Helge Gammelsæter neemt de productie van het nummer op zich en Fokas Evangelinos zal instaan voor de act.

Tot het nummer bekend is kunnen we al genieten van liedjes van Amanda. Eén van haar laatste nummers is Kill The Lonely.

Griekenland op het Eurovisiesongfestival.

Het Balkanland Griekenland neemt sinds 1974 deel aan het Eurovisiesongfestival. Vaak met wisselend succes, vooral in de jaren 2000 was het land succesvol op het festival met de overwinning van Elena Paparizou in 2005 als hoogtepunt.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.