🇫🇮 Alles over de tweede repetitie van Windows95Man.

🇫🇮 Alles over de tweede repetitie van Windows95Man.

Windows95Man gaat verder op het pad dat Käärijä vorig jaar geëffend door Finland een tweede plaats te geven in de finale. Met No Rules! werd hij geselecteerd en komende dinsdag zal hij als tiende aantreden in de eerste halve finale. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Fans van hun winnende optreden bij UMK zullen blij zijn te horen dat de Denim Egg Show in Malmö is gearriveerd, samen met de naaktheid die ‘net binnen de regels valt’, kleine verassingen en hoge noten van Henri Piispanen. In feite is dit zo’n beetje een knip- en plakwerk van hun UMK-act, maar dan met nog meer kracht en een wazige LED-muur die een screensaver uit de jaren 90 oplevert.

Neen, Windows95Man is geen tweede Käärijä en zal volgens ons ook niet bovenaan de rangschikking eindigen. Voor een finaleplaats zien wij het ook nog niet snel gebeuren omdat er ook nog andere circusacts in deze halve finale zitten (ref. Ierland). Het zal een nipte worden voor Finland vrezen wij.

Het Finse debuut op het Eurovisiesongfestival dateert al van 1961. In deze 60 jaar kon Finland één keer het festival winnen en dat was in 2006 met Lordi en het lied Hard Rock Hallelujah. Vorig jaar waren ze dicht bij een tweede overwinning met Käärijä en zijn Cha Cha Cha. Dit jaar gaat Finland verder in dezelfde trend met Windows95Man en het lied No Rules!. Ontdek meer over de Sloveense inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden EBU | Corinne Cumming | Sarah Louise Bennett | Alma Bengtsson | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.