🇸🇮 Alles over de eerste repetitie van Raiven.

🇸🇮 Alles over de eerste repetitie van Raiven.

De eerste repetitie van de Sloveense Raiven is afgewerkt. Hier ontdekt u alles over de eerste repetitie.

Veronika is geïnspireerd op het verhaal van Veronika Deseniška, een Sloveense edelvrouw die verliefd werd op een lid van de koninklijke familie en werd beschuldigd en vrijgesproken van hekserij. Eén van de schrijvers op dit nummer is niemand minder dan Bojan Cvjetićanin (Joker Out), zanger van de Sloveense inzending van vorig jaar. Op het podium zien we Raiven in een donkerzilveren bodysuit – ze begint op de grond en haar bewegingen veroorzaken pulserende graphics op de LED-vloer. Ze wordt bijgestaan ​​door vijf hedendaagse dansers die een ingewikkelde routine uitvoeren van in elkaar verstrengelde lichamen – de hele voorstelling heeft een vergelijkbare sfeer als de officiële video – etherisch, maar ook HEEL dramatisch. En die hoge noten op het einde blazen het dak eraf.

De eerste pyro van de dag! Het is weinig mist en wind voor Slovenië, wat het drama alleen maar vergroot.

@eurovision

@raiven is soaring on the rehearsal stage in Malmö Arena 🇸🇮 #Eurovision2024

♬ original sound – Eurovision

Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival maar kon nog nooit de overwinning meenemen maar huis. Hun beste resultaat was een zevende plaats in 1995 en 2001. Dit jaar besloot de openbare omroep RTVSLO om de populaire zangeres Raiven naar Malmö te sturen. Met het lied Veronika zal ze aantreden in de eerste halve finale. Ontdek meer over de Sloveense inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Sarah-Louise Bennet & Corinne Cumming | EBU | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.