๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡ช Act van Montenegro moest drastisch veranderd worden.

๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡ช Act van Montenegro moest drastisch veranderd worden.

In een interview met een Montenegrijnse nieuwszender vertelde Vladana dat haar act in Turijn totaal anders is dan gepland.

Ze vertelde in het interview dat de organisatoren van het Songfestival in Turijn niet alles hebben gedaan om Vladana en haar team te voorzien van de originele act die ze wilden, hoewel een gedetailleerd overzicht van de act door de delegatie werd overhandigd aan de organisatoren. De oorspronkelijke act was bedoeld om ervoor te zorgen dat de boodschap van het lied duidelijk zou zijn voor alle soorten publiek, maar zoals Vladana het uitdrukte: “niet eens 5% van de act werd in overweging genomen door de Italiaanse organisatoren”.

Vladana performing Breathe, representing Montenegro, Second rehearsal
Foto: EBU / Corinne Cumming

Hoewel het in het begin misschien niet alles verliep volgens plan, vermeldt Vladana ook dat ze okรฉ is met hoe de repetities in Turijn zijn verlopen, en dat ze haar team van creatievelingen, bestaande uit Gojko Berkuljan en Vesna Popadiฤ‡, dankbaar is. Vooral het idee van de ‘schijf’ achter Vladana (op haar rug) die oplicht als ze ademt, is een belangrijk onderdeel van haar act. De schijf is een echte uitvinding, want hij is ontworpen door de Franse ontwerper Clara Daguin en hij is geprogrammeerd door een Google-ingenieur, die deel uitmaakt van de divisie Advanced Technology and Projects (ATAP) van het bedrijf.

Hoe de oorspronkelijke act er zal uitzien, dat gaan we nooit weten. Komende donderdag zien we Vladana en haar ‘schijf’ wel in de tweede halve finale. Helaas met een andere act dan gehoopt.

๐Ÿ“ท: EBU / Nathan Reinds

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.