ABBA-eerbetoon tijdens finale Eurovisiesongfestival.

ABBA-eerbetoon tijdens finale Eurovisiesongfestival.

SVT en de EBU hebben bekend gemaakt welke act we gaan terug zien tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival.

Er komt een eerbetoon aan ABBA, gebracht door Charlotte Perrelli, Carola en Conchita Wurst. In 2024 is het namelijk 50 jaar geleden dat ABBA Zweden zijn allereerste overwinning op het Eurovisiesongfestival schonk met Waterloo. Later groeide de groep uit tot een wereldwijdfenomeen.

Omroep SVT heeft uitgenodigd: Charlotte Perrelli, die 25 jaar geleden in 1999 de wedstrijd voor Zweden won; Carola, die in 1991 de wedstrijd won en zo ermee voor zorgde dat Malmö voor de eerste keer de gaststad werd in 1992. En Conchita Wurst, die tien jaar geleden een overwinning behaalde voor Oostenrijk.

Het eerbetoon van ABBA’s Waterloo zal niet de enige muzikale traktatie zijn waar kijkers naar uit kunnen kijken tijdens de grote finale van zaterdagavond. Een andere intervalact die het publiek zeker zal vermaken in afwachting van de stemmen, is de terugkeer naar het Eurovisie Songfestivalpodium van regerend kampioen Loreen.

Morgenavond is er de finale van het 68e Eurovisiesongfestival met 26 kandidaten. Deze nacht is de startvolgorde bekend gemaakt.

📷 Omslagfoto EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.