The Road to Tel Aviv 32| Moldavië.

Artiest| Anna Odobescu
Inzending| Stay
Selectie| O Melodie Pentru Europa
Halve Finale| Donderdag 16 mei 2019

Elke dag stellen wij één kandidaat van het Eurovisiesongfestival voor aan onze lezers. We doen dit in volgorde van de resultaten die de landen vorig jaar behaald hebben tijdens het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Vandaag is het de beurt aan de inzending uit Moldavië.
De Moldavische omroep TRM hield lang de lippen stijf op elkaar als het ging over het Eurovisiesongfestival. Pas bij de bekendmaking van de deelnemende landen in Tel Aviv was het duidelijk dat de omroep een kandidaat zou afvaardigen naar het festival. Er werd beslist dat de Moldavische kandidaat gekozen zou worden via de wedstrijd O Melodie Pentru Europa. Iedereen die wou mocht zich gaan inschrijven bij de omroep. Alle artiesten die zich hadden ingeschreven werden op 2 februari uitgenodigd om deel te nemen aan de audities. Een speciale vakjury zou dan de beste veertien kandidaten selecteren die zullen aantreden in de finale. Omdat de kwaliteit zo slecht was werd er besloten om de halve finale te schrappen en de tien beste kandidaten rechtstreeks te laten aantreden in de finale van de voorronde. Een vakjury mocht samen met de kijkers beslissen wie het land mag vertegenwoordigen in Tel Aviv. Met 22 punten ging de winst naar Anna Odobescu en het nummer Stay



Anna Odobescu is geboren op 3 december 1991 in de Moldavische stad Dubăsari. De zangeres is een redelijke onbekende in de showbizz van Moldavië want haar deelname aan de nationale voorronde O Melodie Pentru Europa betekende ook direct haar debuut in de Moldavische muziekwereld.
Geschiedenis van Moldavië op het Eurovisiesongfestival
Eurovision Poll 2019 Is Anna Odobescu jouw favoriet? Stem hier!
Meer info Bekendmaking kandidaten / Finale
Morgen Leonora uit Denemarken

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.