Eerste repetitie van Nederland en Moldavië.

Eerste repetitie van Nederland en Moldavië.

Vanaf vandaag zitten we in een rechte lijn naar het 66e Eurovisiesongfestival. Vandaag starten namelijk de individuele repetities.

De eerste ronde van de repetities verlopen achter gesloten deuren, dat wil zeggen dat de pers geen toegang heeft tot de zaal of de persruimte. Op deze pagina bundelen wij al het nieuws dat we binnenkrijgen van de omroep en via de sociale media van Eurovision.

16u00 🇳🇱 S10 – De Diepte

Het eerste echte spannende moment is aangebroken voor de Nederlandse fans. S10 mag namelijk voor het eerst repeteren met haar inzending De Diepte.

Deze ochtend stelde S10 al haar kledij voor die ze zal dragen tijdens het Eurovisiesongfestival (lees meer). Haar inzending is eentje met veel rook op het podium en een donkere verlichting. Volgens Eurovision.tv ziet het er heel goed uit.

Bekijk hier de meet and greet.


16u40 🇲🇩 Zdob și Zdub & Fratii Advahov – Trenulețul

Het laatste land dat vandaag mag repeteren is Moldavië. Zij sturen de groep Zdob și Zdub & Fratii Advahov met Trenulețul naar Turijn. De groep vertegenwoordigde trouwens al 2 maal eerder het land op het festival.

Moldavië brengt een volledig neon act naar het Eurovisiesongfestival. Er zijn zelfs verschillende danspasjes die we na het zien van de act zo willen doen op pakweg TikTok ofzo. Voor het eerst vandaag werd ook het tweede podium gebruikt.

@eurovision

HEY, HO! LET’S GO! 🚂 Moldova’s @Zdob si Zdub bringing the party! 🇲🇩 #Eurovision2022 #EurovisionTikTok #Eurovision

♬ original sound – Eurovision

📷: EBU / Andres Putting

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.