12 punten voor Senhit uit San Marino.

12 punten voor Senhit uit San Marino.

Land| San Marino
Kandidaat| Senhit
Lied| Freaky!
Tekst & Muziek| Gianluigi Fazio, Henrik Steen Hansen & Nanna Bottos

Onze reeks The Road to…, waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor… We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij San Marino.

Het kleinste land dat deelneemt aan het Eurovisiesongfestival is natuurlijk San Marino. Ook dit jaar had de omroep SMRTV budget gevonden om een kandidaat naar het Eurovisiesongfestival te sturen. Geheimen zijn er nauwelijks bij de nationale omroep van San Marino en daarom was eigenlijk al van januari bekend dat Senhit opnieuw haar kans zou wagen op het festival. De officiële voorstelling gebeurde pas op 6 maart. Via een online stemronde konden de fans van het Eurovisiesongfestival kiezen tussen twee inzendingen. Met 51,6% van de stemmen werd het nummer Freaky! de inzending voor het festival.

Senhit werd geboren in Bologna, Italië en is van Eritrese oorsprong. Ze begon op jonge leeftijd met zingen, vooral in de Duitstalige landen. Zo trad ze op in musicals als Fame en The Lion King in Duitsland en Zwitserland. In 2002 keerde ze terug naar Italië, waar ze doorbrak met haar debuutalbum Senhit in 2006. In 2011 vertegenwoordigde ze San Marino op het Eurovisiesongfestival in Düsseldorf, Duitsland. Haar lied Stand by kon niet doorstoten naar de finale.

Op dit moment is het nog niet duidelijk of Senhit volgend jaar een nieuwe kans krijgt om San Marino te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020:
Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Ierland · IJsland · Israël · Italië · Kroatië · Letland · Litouwen · Malta · Moldavië · Nederland · Noord-Macedonië · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Spanje · Tsjechië · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.