12 punten voor Samanta Tīna uit Letland.

12 punten voor Samanta Tīna uit Letland.

Land| Letland
Kandidaat| Samanta Tīna
Lied| Still Breathing
Tekst & Muziek| Samanta Tīna & Aminata Savadogo

Onze reeks The Road to…, waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor… We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij Letland.

Bij de Letse openbare omroep was er dit jaar weinig verandering rond de selectie voor het Eurovisiesongfestival. De omroep bleef bij het concept van Supernova. Na een live auditieronde en een internetronde werden negen kandidaten geselecteerd voor de finale op zaterdag 8 februari 2020. De kijkers van Supernova konden samen met de internetkijkers stemmen voor hun favoriet van de avond. Samanta Tīna kreeg de meeste stemmen voor haar inzending Still Breathing.

Samanta Poļakova, beter bekend als Samanta Tīna is een liedjesschrijver en artiest. Haar carrière begon in 2010 met het winnen van de talentenwedstrijd O!Kartes akadēmija. In 2011 nam ze deel aan muziekwedstrijden in het Verenigd Koninkrijk en Moldavië. Pas in 2012 komt ze terug naar Letland om deel te nemen aan de nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Ook in 2013, 2014, 2016 én 2019 doet ze een poging om het land te mogen vertegenwoordigen op het festival maar slaagde daar niet in. In 2020 kon ze wel de voorronde Supernova winnen en zo mag zij Letland vertegenwoordigen in Rotterdam, ware het niet dat het festival is afgelast door het coronavirus. De Letse openbare omroep LTV heeft laten weten dat er in de zomer een beslissing zal volgen in verband met het festival in 2021.

Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020:
Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Ierland · IJsland · Israël · Italië · Kroatië · Letland · Litouwen · Malta · Moldavië · Nederland · Noord-Macedonië · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Spanje · Tsjechië · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.