12 punten voor Benny Cristo uit Tsjechië.

12 punten voor Benny Cristo uit Tsjechië.

Land| Tsjechië
Kandidaat| Benny Cristo
Lied| Kemama
Tekst & Muziek| Osama Verse-Atile, Ben Cristovao, Charles Sarpong & Rudy Ray

Onze reeks The Road to…, waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor… We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij Tsjechië.

De Tsjechische openbare omroep CT was er snel bij om hun plannen voor het Eurovisiesongfestival 2020 uit de doeken te doen. Al een week na het Eurovisiesongfestival 2019 werd duidelijk dat de volgende Tsjechische kandidaat afkomstig ging zijn van de wedstrijd Eurovision Song CZ. Eerst werd er geopperd voor een televisieshow maar de wedstrijd verliep volledig online. Een internationale vakjury en de fans van het Eurovisiesongfestival mochten samen beslissen wie Tsjechië in Rotterdam ging vertegenwoordigen. Met 22 punten ging de winst naar Benny Cristo met het nummer Kemama.

Benny Cristo is van Angolese afkomst en begon zijn carrière in 2009. Hij werd één van de finalisten van de talentenwedstrijd Česko Slovenská Superstar. Een jaar later kwam zijn debuutalbum Definitely Different uit en van het album werden twee singles grote hits in Tsjechië. Later volgende er nog verschillende singles en albums. Begin 2020 nam de zanger deel aan de Tsjechische voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Met zijn inzending Kemama kon hij de wedstrijd winnen maar door het coronavirus werd het Eurovisiesongfestival afgelast. De Tsjechische openbare omroep liet al weten dat Benny Cristo Tsjechië mag vertegenwoordigen op het volgende Eurovisiesongfestival in 2021.

Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020:
Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Ierland · IJsland · Israël · Italië · Kroatië · Letland · Litouwen · Malta · Moldavië · Nederland · Noord-Macedonië · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Spanje · Tsjechië · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.