🇷🇺 Tanya Mezhentseva wint voorronde met “Mon Ami”.

🇷🇺 Tanya Mezhentseva wint voorronde met “Mon Ami”.

Rusland koos deze avond zijn kandidaat voor het junior Eurovisiesongfestival 2021. De winnaar was al enkele dagen geleden gelekt in de pers.

De twaalf kandidaten brachten vanavond hun liedje voor Parijs voor het eerst live. Een vakjury bestaande uit Yulia Savicheva (ESC 2004), Ekaterina Orlova (delegatiehoofd van Rusland voor junior Eurovisiesongfestival), Katya Maneshina, Valery Kuzakov en Manizha (ESC 2021) beoordeelde alle inzendingen en gaf punten. Deze punten telden voor 50% mee, de andere 50% kwam van een online stemronde.

Tanya Mezhentseva won de Russische voorronde met het nummer Mon Ami. Bij de vakjury werd ze op een derde plaats gezet maar de jonge zangeres won overtuigend bij het publiek. De top drie wordt vervolledigd door Yuliya Gavrilova en Andrey Drobyshev.

Tanya is trouwens geen onbekende voor het junior Eurovisiesongfestival. In 2019 vertegenwoordigde ze samen met Denberel Oorzhak het land met het lied A Time For Us.

Resultaten Russische voorronde 2021

 1. Tanya Mezhentseva – Mon Ami (90)
 2. Yuliya Gavrilova – Moyo Imya Lyubov (67)
 3. Andrey Drobyshev – 100 Dorog (67)
 4. Mariya Gulevich – Moy Mir (63)
 5. OCHECHI – Siyay (53)
 6. Lol&Pop – Tantsuy (48)
 7. Elizaveta Trofimova – Zachet (44)
 8. Polina Etchik – Vremya Mechtat (38)
 9. Taniya Saniya – Zakruzhit (37)
 10. Sofiya Fomenko – Hey Mom (31)
 11. Murad Khushlayev – Naivnaya (28)
 12. Nikita Varentsov – 7.40 (14)

Het nummer Mon Ami zal wel een tikkeltje anders klinken tijdens het junior Eurovisiesongfestival in Parijs. De zangeres liet namelijk al weten dat het team volop werkt aan een nieuwe versie van het nummer. Deze versie zal binnenkort worden uitgebracht.

Tanya Mezhentseva zal Rusland vertegenwoordigen tijdens het 19e junior Eurovisiesongfestival op zondag 19 december 2021.

Rusland op het junior Eurovisiesongfestival

Rusland debuteerde op het junior Eurovisiesongfestival in 2005 en nam sindsdien elk jaar deel aan de wedstrijd. In totaal kon Rusland tweemaal een overwinning behalen maar nog nooit organiseerde het land de wedstrijd. In Warschau werd Rusland vertegenwoordigd door Sofia Feskova. Haar inzending My New Day eindigde op een tiende plaats met 88 punten.

Fotocredits: Junioreurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.