Vanavond| Finale Melodi Grand Prix in Noorwegen.

Vanavond| Finale Melodi Grand Prix in Noorwegen.

Na vijf halve finales en één herkansingsronde is het tijd voor de grote finale van Melodi Grand Prix. De Noren kiezen vanavond dus hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2021.

Twaalf inzendingen nemen vanavond deel aan de wedstrijd. De wedstrijd bestaat uit drie rondes. In de eerste ronde brengen de twaalf kandidaten hun inzending. Via een online stemronde zullen de vier beste inzendingen gekozen voor de tweede stemronde. In deze ronde worden de beste twee inzendingen gekozen. In het gouden duel zullen de twee laatste kandidaten het tegen elkaar opnemen. Opnieuw is het aan de kijkers om de winnaar te bepalen.

Startvolgorde Melodi Grand Prix 2021

 1. Atle Pettersen – World On Fire
 2. Raylee – Hero 
 3. Stavangerkameratene – Who I Am
 4. KiiM – My Lonely Voice 
 5. Blåsemafian – Let Loose
 6. Emmy – Witch Woods 
 7. TIX – Fallen Angel
 8. Kaja Rode – Feel Again
 9. Rein Alexander – Eyes Wide Open
 10. Imerika – I can’t scape 
 11. KEiiNO – Monument
 12. Jorn  Fate Bloody Faith

KEiiNO vertegenwoordigde Noorwegen op het Eurovisiesongfestival in 2019 en doet opnieuw een gooi naar de winst van Melodi Grand Prix.

De finale van Melodi Grand Prix 2021 wordt live uitgezonden vanuit de H3 Arena in Fornebu. Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase en Kåre Magnus Bergh presenteren vanaf om 19u50 de show die te volgen via NRK1.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.