Vanavond| Finale UMK 2021 in Finland.

Vanavond| Finale UMK 2021 in Finland.

Drie landen kiezen vanavond hun inzending voor het Eurovisiesongfestival. Naast Spanje (inzending) en Noorwegen (inzending + artiest) kiest ook de Finnen hun kandidaat voor Rotterdam.

Een vakjury selecteerde zeven kandidaten voor de finale. Vanavond brengen ze hun nummer voor het eerst live. Een internationale vakjury (25%) en de kijkers (75%) beslissen samen wie Finland mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Startvolgorde UMK 2021

  1. Teflon Brothers X Pandora – I Love you
  2. Aksel – Hurt
  3. Laura – Play
  4. Danny – Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua
  5. Oskr – Lie
  6. Blind Channel – Dark Side
  7. Ilta – Kelle mä soitan

Twee oud deelnemers aan het Eurovisiesongfestival wagen vanavond opnieuw hun kans. Laura vertegenwoordigde Estland op het Eurovisiesongfestival in 2005 en 2017. Aksel won vorig jaar de Finse voorronde met Looking Back. Door de coronacrisis werd het Eurovisiesongfestival afgelast en kon hij zijn nummer niet brengen op het podium.

De finale van UMK 2021 start om 20u00 en wordt gepresenteerd door Antti Tuisku.

Finland op het Eurovisiesongfestival.

De Finnen nemen sinds 1961 deel aan het Eurovisiesongfestival maar het land is nooit echt een hoogvlieger op het festival. In 2006 kon Finland wel het festival winnen met de metalband Lordi met Hard rock hallelujah. In 2021 behaalden de Finnen een zesde plaats met (opnieuw) een rockband Blind Channel. Hun Dark Side kreeg in totaal 301 punten.

Lees ook

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.