🇨🇭 Zwitserse inzending “Watergun” is uitgebracht.

🇨🇭 Zwitserse inzending “Watergun” is uitgebracht.

De Zwitserse openbare omroep SRF heeft zopas de inzending voor het Eurovisiesongfestival uitgebracht. Het was al een goeie twee weken bekend dat Remo Forrer het land mag vertegenwoordigen. Hij zal het lied Watergun zingen.

Watergun is geschreven door Ashley Hicklin, Argyle Singh en Mikolaj Trybulec.

Het lied betekent veel voor me. Het heeft absoluut pakkende deuntjes en volgt me al maanden. Het vraagt ​​alles van mijn stem. Het gaat van heel laag naar heel hoog.

Remo Forrer

Wie is Remo Forrer?

Remo werd geboren in 2001 in Hemberg in het noordoosten van Zwitserland. Hij was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek en leerde piano, gitaar en accordeon spelen. In 2020 won hij het derde seizoen van The Voice of Switzerland. Kort daarna bracht hij zijn debuutsingle Home uit. In 2022 nam hij deel aan de Duitse show “Zeig uns Deine Stimme” (I Can See Your Voice).

Zwitserland is één van de vijftien landen die zal deelnemen aan de eerste halve finale van het 67e Eurovisiesongfestival. Die halve finale staat gepland op dinsdag 9 mei 2023.


Zwitserland op het Eurovisiesongfestival.

Zwitserland is één van de zeven landen die hun debuut maakte op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. In al die tijd kon het land tweemaal het festival winnen. De eerste keer was al in 1956 met Refrain, gezongen door Lys Assia en de tweede keer was in 1988 met Céline Dion.

📷: SRF/LUKAS MAEDER

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.