🇨🇭 Zwitserland opent inschrijvingen voor Songfestival 2023 op 25 augustus.

🇨🇭 Zwitserland opent inschrijvingen voor Songfestival 2023 op 25 augustus.

De Zwitserse omroep SRF opent de inschrijvingen voor hun songfestivalinzending 2023 op 25 augustus 2022. De deadline voor het inzenden van een nummer is 8 september om 22:00 uur CET.

Artiesten, songwriters, producers en tekstschrijvers zijn welkom om een ​​lied voor Zwitserland in te dienen. De aankondiging van de omroep noemde geen extra voorwaarden, wat betekent dat internationale inzendingen ook welkom zijn.

De inzending van Zwitserland wordt bepaald door een selectiecommissie van 100 geselecteerde kijkers en een internationale deskundige jury, bestaande uit 20 muziekprofessionals, die veel ervaring hebben in deze categorie, aldus SRF. Dit selectieproces zal in verschillende stappen plaatsvinden en niet openbaar worden gehouden.

In het voorjaar van 2023 zal SRF de Zwitserse inzending bekend maken.

Zwitserland op het Eurovisiesongfestival.

Zwitserland is één van de zeven landen die hun debuut maakte op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. In al die tijd kon het land tweemaal het festival winnen. De eerste keer was al in 1956 met Refrain, gezongen door Lys Assia en de tweede keer was in 1988 met Céline Dion.

📷: EBU / Nathan Reinds

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.