🇦🇿 Zoektocht naar nieuwe Azerbeidzjaanse kandidaat gestart.

🇦🇿 Zoektocht naar nieuwe Azerbeidzjaanse kandidaat gestart.

In Liverpool behaalde Azerbeidzjan zijn slechtste resultaat ooit op het Eurovisiesongfestival maar ITV blijft niet bij de pakken zitten.

ITV liet namelijk weten dat de zoektocht naar een kandidaat voor Malmö gestart is. Artiesten die het land willen vertegenwoordigen kunnen zich aanmelden met hun lied bij de omroep.

Voorwaarden

Uiteraard moeten er enkele voorwaarden voldaan worden. Zo mag het lied enkel digitaal doorgestuurd worden naar song@eurovision.az en moeten volgende voorwaarden voldaan worden:

  • Bij de inschrijving moet er een korte biografie van de artiest(en) zitten
  • Alle liedjes moeten ingestuurd worden als een MP3-bestand
  • De liedjes mogen niet uitgebracht zijn voor 1 september 2023
  • Liedjes mogen niet langer duren dan 3 minuten

Alle inzendingen moeten voor 30 september bij de omroep binnen zijn. De omroep behoudt zich ook het recht om wijzigingen aan te brengen bij de nummers.

Azerbeidzjan op het Eurovisiesongfestival.

Het land in Kaukasus neemt sinds 2008 deel onafgebroken deel aan het Eurovisiesongfestival. In die meer dan tien jaar kon het éénmaal met de overwinning naar huis, in 2011. Vooral de eerste jaren waren zeer succesvol voor Azerbeidzjan op het Eurovisiesongfestival. Tussen 2014 en 2017 kon er geen plaats meer behaald worden bij de top tien en in 2018 bleef het land voor de eerste maal steken in de halve finale.

📷: Chloe Hashemi – EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.