Wie volgt Lea Sirk op in Slovenië?

Deze avond organiseert de Sloveense openbare omroep RTVSLO de finale van EMA 2019, hun nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Tien kandidaten zullen strijden voor het ticket richting het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. De finale van EMA 2019 zal in twee delen verlopen. In het eerste deel treden de tien kandidaten aan met hun nummer. Een vakjury zal alle inzendingen beoordelen en de beste nummers een cijfer geven van 1 (laagste) tot 5 (hoogste). De twee kandidaten die de meeste stemmen halen van de vakjury gaan door naar het tweede deel, de superfinale. In die superfinale brengen de twee kandidaten hun nummer opnieuw en krijgt de Sloveense kijker het recht om te beslissen wie het land mag vertegenwoordigen in Tel Aviv.
Eén van de kandidaten die vanavond een gooi doet naar het Eurovisiesongfestival is Ula Ložar. Zij vertegenwoordigde Slovenië op het Junior Eurovisiesongfestival 2014 met Nisi sam (Your light).
Startvolgorde finale
01. Kim – Rhythm Back to You
02. Renata Mohorič – Three Bridges
03. René – Ne poveš
04. Fed Horses – Ti ne poznaš konjev
05. Ula Ložar – Fridays
06. Lumberjack – Lepote dna
07. Okustični – Metulji plešejo
08. INMATE – Atma
09. Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
10. Raiven – Kaos
Ajda Smrekar zal vanuit de televisiestudio’s van RTVSLO de finale presenteren. Rond 20u00 start de uitzending en deze is volledig live te volgen via de livestream van de zender.
Slovenië nam voor het eerst deel aan het Eurovisiesongfestival in 1993 met 1X Band. Zij behaalden een schamele 23e plaats. Het land is nooit echt een hoogvlieger geweest op het Eurovisiesongfestival. Hun beste resultaat is een zevende plaats in 1995 en 2001. In Lissabon werd het land vertegenwoordigd door Lea Sirk. Haar Hvala, ne! strandde op een 22e plaats in de finale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.