🇦🇹 “Who the hell is Edgar?”, beluister nu de Oostenrijkse inzending voor Liverpool.

🇦🇹 “Who the hell is Edgar?”, beluister nu de Oostenrijkse inzending voor Liverpool.

ORF, de Oostenrijkse openbare omroep liet deze ochtend hun inzending voor het Eurovisiesongfestival in première gaan. Intern koos de omroep voor het duo Teya en Salena met het lied Who the hell is Edgar?.

Het lied was deze ochtend voor het eerst te horen tijdens het ochtendprogramma op de radiozender Ö3.

Wie zijn Teya & Salena?

Teya ontwikkelde voor het eerst een liefde voor muziek op 12-jarige leeftijd en deed haar eerste podiumervaring op als saxofonist in een jazzorkest. Ze begon met het schrijven van liedjes toen ze 17 was. In 2020 nam ze deel aan zowel de Oostenrijkse als de Servische nationale selectie voor het Eurovisiesongfestival.

Salena begon op zevenjarige leeftijd met zingen en leerde zichzelf ook gitaar spelen. In 2017 haalde ze de derde ronde van The Voice of Germany. In 2019 deed ze mee aan de Oostenrijkse selectie voor het Eurovisiesongfestival.

Beiden ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de ORF-talentenjacht Starmania 21. Ze werden al snel vrienden en begonnen samen te werken en liedjes te maken.

Oostenrijk zal deelnemen tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag 11 mei 2023.


Oostenrijk op het Eurovisiesongfestival.

Oostenrijk debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1957. Bob Martin werd bij het debuut direct laatste met amper 3 punten. In al die jaren is het land acht keer laatste geëindigd. Op het Eurovisiesongfestival in 1966 én 2014 was het wel raak voor Oostenrijk. Zowel Udo Jürgens en Conchita Wurst wonnen het festival voor het land.

📷: ORF

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.