Welke stad wordt de gaststad in 2017?

Eind juni 2016 is er in Oekraïne de procedure gestart om een gaststad en locatie aan te duiden die het Eurovisiesongfestival in 2017 zal mogen huisvesten. Alle Oekraïense steden kregen twee weken de tijd om zich kandidaat te stellen. Zes steden (Dnipro, Charkov, Cherson, Odessa, Lviv en Kiev) gingen hierop in en gingen rechtstreeks in debat op de openbare omroep NTU in het programma City Battle. Alle kandidaten werden grondig besproken en van de zes blijven er tot op vandaag nog twee over: Kiev en Odessa. Oorspronkelijk was ook nog Dnipro in de running om het festival te organiseren maar deze haakte twee weken geleden af. Eind juli kregen de drie steden bezoek van een delegatie van NTU en EBU om te kijken waar zij het Eurovisiesongfestival zouden organiseren. De gaststad moet onder andere beschikken over voldoende hotelcapaciteit, een hal met een capaciteit van bij voorkeur 10.000 mensen, moderne infrastructuur, de aanwezigheid van een internationale luchthaven en een perscentrum met plaats voor minimaal 1550 journalisten.
Rond 12:00 deze middag zal er een speciale persconferentie georganiseerd worden waarin de gaststad bekend zal worden gemaakt. 


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?’http’:’https’;if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+”://platform.twitter.com/widgets.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,”script”,”twitter-wjs”);

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.