🇦🇺 Voyager met “Promise” naar het Eurovisiesongfestival.

🇦🇺 Voyager met “Promise” naar het Eurovisiesongfestival.

In Australië heeft de Australische omroep SBS One hun kandidaat en lied voorgesteld voor het Eurovisiesongfestival.

SBS One koos ervoor om dit jaar geen nationale voorronde te organiseren maar om intern een artiest aan te duiden. Men kwam uit bij de band Voyager. Zij zullen dus Australië vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het lied Promise.

Als een oude songfestivalfan is dit het hoogtepunt – Voyager mag de grootste show ter wereld spelen! Ons nummer Promise is gemaakt voor het songfestivalpodium en collectief vinden we het een van onze beste tot nu toe. We hebben de videoclip opgenomen in zowel de stad Perth als prachtige delen van West-Australië om de majestueuze schoonheid van onze thuisstaat te laten zien. Songfestival, we komen eraan!!!

Voyager werd intern geselecteerd om Australië te vertegenwoordigen in Liverpool. Zij zijn de eerste Australische deelnemers die sinds 2018 intern zijn geselecteerd. Alle deelnemers tussen 2019 en 2022 zijn geselecteerd via de nationale finale Eurovision: Australia Decides.

Voyager is een metalband uit Perth in West-Australië. De groep werd opgericht in 1999 en heeft sindsdien zeven studioalbums uitgebracht. Ze eindigden als tweede in Australia Decides 2022 met Dreamer.

Australië neemt deel aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Deze halve finale vindt plaats op donderdag 11 mei 2023.


Australië op het Eurovisiesongfestival.

Australië is een jonge telg op het Eurovisiesongfestival. In 2015 werd het land als een speciale gast toegelaten om éénmalig deel te nemen aan het festival omdat het 60 jaar bestond. Door het goede resultaat van Guy Sebastian werd er besloten dat Australië nog mag deelnemen. Een jaar later, in 2016 werd Dami Im zelfs tweede. In Rotterdam ging het voor het eerst niet goed voor het land. Montaigne kon met haar inzending Technicolour de finale niet bereiken. Dit was de allereerste keer dat Australië de finale van het Eurovisiesongfestival niet kon bereiken.

📷:

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.