🇱🇺 Voorronde Luxemburg krijgt de naam ‘Luxembourg Song Contest’.

🇱🇺 Voorronde Luxemburg krijgt de naam ‘Luxembourg Song Contest’.

Met meer dan 100 waren ze, de artiesten die Luxemburg willen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö. Vandaag maakte de omroep al wat meer details bekend over de nationale voorronde.

De nationale voorronde zal Luxembourg Song Contest heten en zal gehouden worden op zaterdag 27 januari 2024 vanuit de Rockhal in Esch-sur-Alzette. RTL Luxembourg hoopt dat de wedstrijd een mijlpaalevenement wordt in het culturele landschap van het land, waarin het beste wordt getoond dat de muziekscene te bieden heeft.

Ruim 100 artiesten namen de afgelopen maanden deel aan een reeks audities, allemaal in de hoop een rol te spelen op het Luxemburgse Songfestival. De laatste auditieronde vond plaats voor een internationale jury van Eurovisie-experts, waaronder Cesár Sampson (ESC 2018 – Oostenrijk) en de Zweedse producer Christer Björkmann.

Begin december zal de omroep de namen bekend maken die zullen deelnemen aan de wedstrijd én zullen er tickets te koop zijn voor de wedstrijd.

Luxemburg op het Eurovisiesongfestival

Luxemburg was een van de zeven landen die deelnamen aan het eerste Eurovisiesongfestival in 1956. Luxemburg nam in totaal 37 keer deel aan de wedstrijd voordat het zich na 1993 terugtrok uit de wedstrijd. Gedurende deze 37 jaar wonnen ze de wedstrijd vijf keer, de laatste keer van deze overwinningen vond plaats in 1983. Luxemburg was in 2004 dicht bij een terugkeer naar de wedstrijd maar het was wachten tot 2024 eer het land een comeback maakte.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.