Volgende week| 06/02-12/02

Volgende week| 06/02-12/02

Afgelopen week was een goede gevulde nieuwsweek over het Eurovisiesongfestival. We maakten kennis met de inzendingen van Ierland, Noorwegen, SloveniĆ« en Spanje. En er werd geloot voor de halve finales. Maar wat staat er komende week allemaal te gebeuren in de wereld van het Eurovisiesongfestival? Hier een overzicht…

Dinsdag 07 februari 2023

Dinsdag start de moeder der voorrondes voor het Eurovisiesongfestival, het SanRemo Festival in Italiƫ. Marco Mengoni (ESC 2013) waagt alvast zijn kans om Italiƫ opnieuw te vertegenwoordigen. Het SanRemo Festival start op dinsdag en krijgt op zaterdag zijn ontknoping in een (veel te lange) grote finale. De winnaar van het SanRemo Festival krijgt de kans om Italiƫ te vertegenwoordigen in Liverpool.

Nog dinsdag maakt de Tsjechische openbare omroep CT de resultaten bekend van ESCZ. En komen we zo te weten wie het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Donderdag 09 februari 2023

Naast de derde avond van het SanRemo Festival is er in buurland Malta ook een halve finale gepland. 24 kandidaten hebben zich weten te kwalificeren vanuit de voorrondes Ć©n zestien van hen zullen donderdag kunnen doorstoten naar de finale.

Zaterdag 11 februari 2023 ‘Super Saterday’

Komende zaterdag vindt ‘super saterday’ plaats. Maar liefst 6 landen organiseren hun nationale voorronde waarbij kandidaat en lied worden gekozen. In Malta wordt enkel de kandidaat gekozen. Maar dat is niet alles want ook in twee landen is de voorronde volop bezig. We gaan dus ogen tekort komen zaterdag.

  • Finale in Denemarken, Estland, ItaliĆ«, KroatiĆ«, Letland en RoemeniĆ«

In maar liefst zes landen worden er dus finales georganiseerd. Hier kan je de kandidaten ontdekken van Denemarken, Estland, Kroatiƫ, Letland en Roemeniƫ. De finalisten van het SanRemo Festival in Italiƫ worden pas in de loop van de week bekend gemaakt.

  • Selectie kandidaat in Malta

Komende donderdag is er de halve finale van MESC 2023 in Malta. Zestien kandidaten zullen zich weten te plaatsen voor de finale van zaterdag. De winnaar van MESC2023 zaterdag zal Malta vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Hij/zij zal wel nog de kans krijgen om aan te treden met een ander lied.

  • Voorrondes in Litouwen en Zweden

In twee landen vinden er dan weer twee voorrondes plaats. Litouwen zal zaterdag zijn laatste vijf finalisten kiezen in de tweede halve finale van Pabandom iÅ” naujo!. In Zweden is men zaterdag aanbeland bij de tweede voorronde met zeven nieuwe kandidaten.

Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.