Vasil zingt “Here I Stand” op het Eurovisiesongfestival.

Vasil zingt “Here I Stand” op het Eurovisiesongfestival.

Vandaag had de Noord-Macedoniër Vasil nieuws over zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival. In mei zal hij op het podium het nummer Here I Stand zingen.

Het nummer is geïnspireerd op de persoonlijke belevenissen van de zanger tijdens de chaotische periode vorig jaar. Here I Stand is geschreven door Vasil zelf en is geproduceerd door Borce Kuzmanovski en Davor Jordanovski.

In het midden van de chaos en wervelwind van teleurstellingen vorig jaar, schreef ik in één adem “Here I Stand” zonder enig specifiek doel of focus. Ik denk dat het voortkwam uit een van die speciale en zeldzame momenten in het leven waarin je één bent met jezelf: in staat zijn om emoties in hun puurste vorm te laten stromen zonder zelfoordeel, vrij en oprecht.

Vasil

Het nummer en de muziekvideo zullen begin maart in première gaan. Beiden zijn al opgenomen. Het nummer is opgenomen in studio Fames in Skopje met een live orkest. De achtergrondzangers hebben dan weer hun ding gedaan vanuit Chicago, ze zijn afkomstig uit het kinderkoor waarbij Vasil ook nog gezongen heeft.

Vasil werd in 2020 intern geselecteerd om Noord-Macedonië te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Door de coronacrisis ging het festival niet door maar van de omroep MRT krijgt de zanger een nieuwe kans in 2021.

Noord-Macedonië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan neemt sinds 1998 deel aan het Eurovisiesongfestival maar het is geen succesvol land. Hun beste resultaat werd in Tel Aviv behaald met Tamara Todevska. Zij behaalde een zevende plaats met haar inzending Proud.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.