Vandaag| zaterdag 13 januari 2024.

Vandaag| zaterdag 13 januari 2024.

Het voorrondeseizoen start vanavond pas echt! In twee landen start namelijk de zoektocht naar een geschikte kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Malmö.

Tijdschema

19u50 – 21u00 🇳🇴 Melodi Grand Prix (eerste halve finale)
20u00 – 21u45 🇱🇹 Eurovizija.LT (eerste halve finale)

19u50 – 21u00 🇳🇴 Melodi Grand Prix (eerste halve finale)

showverloop

Vanuit de televisiestudio’s van NRK in Oslo wordt vanavond de eerste halve finale van Melodi Grand Prix uitgezonden. Zes van de achttien artiesten zullen strijden voor de eerste twee finaleplaatsen van MGP. Die finalisten worden geselecteerd door een vakjury (40%) en de kijkers (60%) van de show.

Startvolgorde
 1. Mathilde SPZ ft. Chris Archer & Slam Dunk – Woman Show
 2. Fredrik Halland – Stranded
 3. Myra – Heart on fire
 4. Gothminister – We Come Alive
 5. Ingrid Jasmin – Eya
 6. Margaret Berger – Oblivion

In de eerste halve finale zien we Margaret Berger aantreden. Zij vertegenwoordigde Noorwegen op het Eurovisiesongfestival in 2013 met het lied I Feed You My Love. Vanavond zal zij dus ook een poging wagen om een plekje te bemachtigen in de finale van de Noorse voorronde.

Fredrik Solvang en Marion Ravn presenteren vanaf 19u50 de eerste halve finale van Melodi Grand Prix. De uitzending is te volgen via de livestream van NRK.

20u00 – 21u45 🇱🇹 Eurovizija.LT (eerste halve finale)

showverloop

De Litouwers hebben er voor gekozen om hun voorronde aan te passen. LRT selecteerde 40 artiesten en vanavond maken we kennis met de eerste groep van acht artiesten. Een vakjury (50%) mag samen met de kijkers (50%) bepalen welke twee artiesten doorgaan naar de finale.

Startvolgorde
 1. Živilė GedvilaitėSave Me
 2. Antoine WendSay No More
 3. Marius PetrauskasKol laiko yra
 4. Silvester Belt Luktelk
 5. Aistay You
 6. VB GangKaboom!!!
 7. Luka Move On
 8. Clockwork CreepEmpty

Gabrielė Martirosian en Nombeko Augustė Khotseng presenteren vanaf 20u00 (Belgische tijd) de eerste halve finale. Deze is niet live maar werd afgelopen woensdag opgenomen. Als intervalact tijdens deze halve finale zien we Monika Liu terug. Zij vertegenwoordigde het land in 2022. Wie de uitzending wil volgen kan vanaf 20u zich wenden tot de livestream van LRT.

📷: NRK – EBU / Nathan Reinds

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.