Vandaag| Bekendmaking Spaanse inzending.

Vandaag| Bekendmaking Spaanse inzending.

De Spaanse omroep RTVE besloot om de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2020 volledig intern te kiezen en dat in tegenstelling tot de afgelopen jaar. Vrij vroeg, zaterdag 5 oktober 2019 kwam de omroep met het nieuws datĀ Blas CantĆ³ het land zal vertegenwoordigen in Rotterdam.Ā 
Vorige week raakte bekend dat zijn inzendingĀ Universo heet en vandaag zal voorgesteld worden.Ā 
Universo is geschreven en gecomponeerd door de zanger zelf. Volgens de zanger zit het nummer vol emoties. Hoet het nummer echt klinkt komen we dus volgende week donderdag te weten.
Hoe te bekijken?
De voorstelling van Universo verloopt volledig online. RTVE zal het nummer met bijbehorendeĀ videoclip rond 10u00 te zien zijn op de officiĆ«le site van RTVE. Vanaf morgen zal het nummer te beluisteren zijn via andere kanalen zoals Spotify.

Spanje op het Eurovisiesongfestival

Vanaf 1961 neemt Spanje onafgebroken deel aan het Eurovisiesongfestival en kon het festival winnen in 1968 met het lied La, la, la gezongen door Massiel en een jaar later met SalomĆ©’s Vivo Vantando. Sinds 1999 is Spanje een van ‘BIG Five’ landen en is het hiermee rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Voor Spanje is dit geen goede zaak want hun inzendingen eindigen meestal onderaan. De laatste tien jaar kon enkel Pastora Soler (2012) en Ruth Lorenzo (2014) een plekje bij de beste tien kandidaten behalen. In Tel AvivĀ eindigde Miki op een 22e plaats met La Venda.
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.