Vandaag| 14 januari 2023.

Vandaag| 14 januari 2023.

De eerste drukke zaterdag van de voorrondes voor het Eurovisiesongfestival is aangebroken. In drie landen vinden vanavond voorrondes plaats waaronder de finale van Eurosong 2023 in België.

Een overzicht:

18u30 🇪🇪 Tweede halve finale Eesti Laul

De zoektocht van Estland naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2023 gaat vanavond verder met de tweede halve finale van Eesti Laul. Tien kandidaten nemen er deel en de beste vijf gaan door naar de finale.

Startvolgorde tweede halve finale Eesti Laul

 1. Inger – Awaiting You
 2. Linalakk, Bonzo – Aeg
 3. Meelik – Tuju
 4. Elysa – Bad Philosophy
 5. Robin Juhkental – Kurbuse Matused
 6. m els – So Good At What You Do
 7. Wiiralt & Ultima Thule – Salalik
 8. Sissi – Lighthouse
 9. Carlos Ukareda – Whiskey won’t forget
 10. Alika – Bridges

De tweede halve finale van Eesti Laul wordt gepresenteerd door Tõnis Niinemets en Grete Kuld. Eesti Laul bestaat uit twee delen. In het eerste deel (18u30-20u00) worden de liedjes gebracht. Een half uur later (20u30-21u00) worden de resultaten bekend gemaakt. Alles is live te volgen via deze livestream.

19u50 🇳🇴 Eerste halve finale Melodi Grand Prix

In Noorwegen start vanavond Melodi Grand Prix met de eerste halve finale. Zeven kandidaten nemen het tegen elkaar op en de beste drie kandidaten stoten door naar de finale. Alle resultaten worden beslist door de kijkers.

Startvolgorde Eerste halve finale Melodi Grand Prix

 1. Alessandra Mele – Queen of Kings
 2. Erik Næss – Wave
 3. Rasmus Thall – TRESKO
 4. Kate Gullbrandsen – Tårer i paradis
 5. Umami Tsunami – Geronimo
 6. Ulrikke Brandstorp – Honestly
 7. Byron Williams Jr & Jowst – Freaky For The Weekend

Arian Engebø en Stian Thorbjørnsen presenteren vanaf 19u50 de eerste halve finale. Deze is volledig live te volgen via deze livestream.

20u20 🇧🇪 Finale Eurosong 2023

Na een volledige week van Eurosong 2023 is het vandaag eindelijk tijd voor de finale van Eurosong 2023. Zeven kandidaten nemen deel en de winnaar mag België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Die winnaar wordt gekozen door een vakjury (50%) en de kijkers (50%).

Kandidaten finale eurosong 2023

De VRT heeft Paleis 12 in Brussel afgehuurd voor de finale en Peter van de Veire zal de presentatie op zich nemen. Eurosong 2023 start om 20u20 en is live te volgen via Eén en VRT Max.

📷: VRT

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.