Vandaag| 04 februari 2023.

Vandaag| 04 februari 2023.

Gisteren koos Ierland zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival en vanavond maken we kennis met nog eens drie andere inzendingen.

Een overzicht

19u50 🇳🇴 Melodi Grand Prix FINALE

De afgelopen drie zaterdagen werden de halve finales van Melodi Grand Prix in Noorwegen georganiseerd. Uit elke halve finale werden de drie beste artiesten door het publiek aangeduid en negen artiesten mogen vanavond strijden voor het ticket richting het Eurovisiesongfestival in Liverpool.

De winnaar wordt aangeduid door een combinatie van kijkers (50%) en een internationale jury (50%).

Startvolgorde finale Melodi Grand Prix 2023

 1. JONE – Ekko Inni Meg
 2. Eline Thorp – Not Meant to Be
 3. Skrellex – Love Again
 4. Ulrikke Brandstorp – Honestly
 5. Umami Tsunami – Geronimo
 6. Atle Pettersen – Masterpiece
 7. Swing’it – Prohibition
 8. Elsie Bay – Love You in a Dream
 9. Alessandra Mele – Queen of Kings

Arian Engebø en Stian Thorbjørnsen presenteren vanaf 19u50 de finale. Deze is volledig live te volgen via deze livestream. Rond 22u20 kennen we de uiteindelijke winnaar.

20u00 🇱🇹 Eerste halve finale Pabandom iš naujo! 2023

In Litouwen is men vanavond aanbeland bij de eerste halve finale van Pabandom iš naujo 2023. Tien kandidaten nemen vanavond deel aan deze halve finale, de helft van hen gaat door naar de finale. De finalisten worden gekozen door kijkers (50%) en de vakjury (50%)

Deelnemers eerste halve finale Pabandom iš naujo

De eerste halve finale wordt gepresenteerd door Augustė Nombeko en Giedrius Masalskis. Vanaf 20u00 is de uitzending live te volgen via deze livestream.

20u00 🇸🇮 Bekendmaking inzending Carpe Diem

De Sloveense openbare omroep RTVSLO organiseert dit jaar geen nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival maar koos intern voor de groep Joker Out.

Vanavond wordt tijdens een speciale show Misija Liverpool de band voorgesteld en gaat hun inzending Carpe Diem in première. Miša Molk presenteert vanaf 20u00 de show en verschillende oude deelnemers komen aanbod tijdens de show. Misija Liverpool zal te volgen zijn via deze livestream.

20u00 🇸🇪 Eerste voorronde Melodifestivalen

In Zweden start de populairste voorronde van het Eurovisiesongfestival, Melodifestivalen. De eerste voorronde vindt plaats vanuit Scandinavium in Göteborg. Zeven kandidaten zullen strijden voor de twee finaleplaatsen en de twee plaatsen die recht geven op de halve finale. Alle resultaten worden bepaald door de kijkers.

Startvolgorde eerste voorronde Melodifestivalen

 1. Tone Sekelius – Rhythm of my show
 2. Loulou LaMotte – Inga sorger
 3. Rejhan – Haunted
 4. Elov & Beny – Raggen går
 5. Victor Crone – Diamonds
 6. Eva Rydberg & Ewa Roos – Länge leve livet
 7. Jon Henrik Fjällgren, Arc north feat. Adam Woods – Where are you ( Savečan)

De presentatie van Melodifestivalen is dit jaar in handen van Farah Abadi en Jesper Rönndahl. Wie de uitzending wil volgen kan vanaf 20u00 terecht op de livestream van SVT.

20u10 🇱🇻 Halve finale Supernova

In buurland Litouwen is men al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor het Eurovisiesongfestival en vanavond start in het buurland Letland ook met de zoektocht naar een ideale kandidaat. LTV selecteerde 14 kandidaten die vanavond zullen aantreden. De beste tien gaan door naar de finale en die finalisten worden gekozen door een combinatie van kijkers (50%) en een vakjury (50%).

Startvolgorde halve finale Supernova 2023

 1. Artūrs Hatti – Love Vibes
 2. Alise Haijima – Tricky
 3. Inspo – Sway
 4. Toms Kalderauskis – When It All Falls
 5. Katrine Miller – Beaten Down
 6. Justs – Stranger
 7. Adriana Miglāne – Like I Wanna
 8. 24. Avēnija – You Said
 9. Markus Riva – Forever
 10. Avéi – Let Me Go
 11. Patrisha – Hush
 12. Raum – Fake Love
 13. Luīze – You To Hold Me
 14. Sudden Lights – Aijā

Ketija Šēnberga en Lauris Reiniks presenteren vanaf 20u10 de finale van Supernova. De uitzending is live te volgen via de livestream van LTV.

22u05 🇪🇸 Finale Benidorm Fest FINALE

Wanneer de Noorse kandidaat bekend is, dan starten de Spanjaarden met hun finale van Benidorm Fest. Van de acht kandidaten mag maar één kandidaat het land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. De kandidaat zal gekozen worden via een combinatie van jury (50%) en de kijkers (50%)

Startvolgorde finale Benidorm Fest

 1. Karmento – Quiero y duelo
 2. Megara – Arcadia
 3. Alice Wonder – Yo quisiera
 4. Fusa Nocta – Mi familia
 5. Agoney – Quiero arder
 6. Blanca Paloma – Eaea
 7. José Otero – Invierno en Marte
 8. Vicco – Nochentera

Monica Naranjó, Inés Hernand en Rodrigo Vázquez presenteren de finale vanuit de Palau Municipal d’Esports l’Illa de Benidorm. Wie de uitzending wil volgen kan vanaf 22u05 terecht op deze livestream of via het TVE.

Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.