Vanavond:Finale Söngvakeppnin.

Zes kandidaten treden vanavond aan in de IJslandse voorronde voor het Eurovisiesongfestival. De zes kandidaten werden gekozen via de twee halve finales die enkele weken geleden werden gehouden. Voor deze finale van Söngvakeppnin 2018 kregen de kandidaten de vrije keuze in welke taal ze het nummer zullen brengen. De show van deze avond verloopt over twee fases. In de eerste fase brengt elke kandidaat hun nummer. Het publiek kiest de twee beste kandidaten eruit die het tegen elkaar gaan opnemen in de tweede fase, de superfinale. Wie de superfinale wint zal IJsland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Lissabon.
De kandidaten:
01. Fókus – Battleline
02. Áttan – Here for You
03. Ari Ólafsson – Our Choice
04. Heimilistónar – Kúst og fæjó
05. Aron Hannes – Gold Digger
06. Dagur Sigurðsson – Í stormi
De finale van Söngvakeppnin 2018 wordt gepresenteerd door Kynnir kvöldsins en Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir en is live te volgen vanaf 20:45 via deze livestream.
IJsland neemt sinds 1986 deel aan het Eurovisiesongfestival maar kon in al die tijd nog niet winnen. In 1999 en 2009 kwam het land het dichtst bij de overwinning op het festival toen het tweede werd. De afgelopen jaren gaat het een pak minder met de IJslandse inzendingen op het Eurovisiesongfestival. Het is geleden van 2014 dat IJsland nog eens de finale haalde. Vorig jaar strandde Svala met Paper op een vijftiende plaats in de eerste halve finale.
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.