Vanavond| Vierde halve finale Melodifestivalen.

Vanavond| Vierde halve finale Melodifestivalen.

Melodifestivalen slaat vanavond zijn tenten op in de Malmö Arena in Malmö. Zeven nieuwe kandidaten proberen in de vierde halve finale een plekje te bemachtigen voor de finale van Melodifestivalen op zaterdag 7 maart.

Het zijn de kijkers die 100% stemrecht hebben deze avond. Zij bepalen dus welke twee artiesten rechtstreeks doorgaan naar de finale, welke twee doorgaan naar de herkansingsronde en welke kandidaten de wedstrijd verlaten.

Kandidaten vierde halve finale Melodifestivalen

  1. Frida Öhrn – We Are One
  2. William Stridh – Molnljus
  3. Nanne Grönvall – Carpool Karaoke
  4. Victor Crone – Troubled Waters
  5. Ellen Benediktson & Simon Peyron – Surface
  6. Jakob Karlberg – Om du tror att jag saknar dig
  7. Hanna Ferm – Brave

Eén van de kandidaten die deze avond zal aantreden is een oude bekende. Victor Crone vertegenwoordigde Estland op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv met Storm. Hij behaalde in de finale een twintigste plaats.

De Show

De vierde halve finale start om 20u00. David Sundin, Linnea Henriksson en Lina Hedlund presenteren de show en ook jij kan deze show volgen via SVTplay.

Zweden op het Eurovisiesongfestival.

Zweden is de laatste jaren uitgegroeid tot het best scorende land op het Songfestival. In totaal nam het land 59 keer deel aan het festival en kon het zevenmaal winnen. De eerste winst dateert van 1974 met ABBA. Later volgenden nog winsten in 1984, 1991,1999,2012, 2015 en 2023.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.