Vanavond| Nationale finale in Rusland.

Vanavond| Nationale finale in Rusland.

Naast het kleine San Marino kiest ook Rusland zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Maar de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we niet goed weten op welke manier ze het gaan doen.

Vanavond presenteert Yana Churikova een nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival op de zender Channel One. Volgens niet bevestigde berichten zullen er verschillende kandidaten deelnemen aan de wedstrijd. De Russische kijker zal unaniem kunnen beslissen wie het land zal vertegenwoordigen in Rotterdam.

Welke kandidaten en hoeveel, dat is op dit moment nog niet bevestigd door de omroep. Ook Little Big is nog een grote onzekerheid. Vorige week kregen we het nieuws binnen dat zij het land mogen vertegenwoordigen maar het bericht werd iets later terug ingetrokken.

Het zal dus een grote verassing zijn vanavond als we naar de Russische omroep kijken. Mocht er in tussentijd iets veranderen dan kan je dat zeker ontdekken op onze sociale media.

Rusland op het Eurovisiesongfestival.

Rusland debuteerde op het Eurovisiesongfestival 1994 met Joeddiph en het nummer Vetsjni stranik. Met een negende plaats begon Rusland goed op het festival. Op de 22 deelnames dat Rusland deelnam aan het festival kon het 9 maal de top drie behalen. In 2008 werd Rusland eerste met Dima Bilan. Op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv werd het land vertegenwoordigd door Sergej Lazarev. Zijn inzending Scream werd derde.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.