Vanavond: Finale Wer singt für Österreich?

Er staat ons een druk weekend te wachten want dit weekend kennen we vier nieuwe nummers voor Stockholm en worden er acht nationale voorrondes gehouden. Oostenrijk bijt vanavond de spits af met de finale van “Wer singt für Österreich?”. Tien kandidaten staan er aan de start, negen van hen zijn gekozen voor een vakjury en de tiende door de gebruikers van Facebook. De winnaar in Oostenrijk zal gekozen worden door een combinatie van een vakjury en televoting. De vakjury bestaat uit: Conchita Wurst (ESC 2014), Madita en Julie Frost (schrijver van o.a. Satellite van Lena). “Wer singt für Österreich?” bestaat uit twee delen. In het eerste deel treden alle kandidaten aan; door middel van een stemronde worden de twee beste kandidaten gekozen. Die twee treden aan in de superfinale. De winnaar van de superfinale zal Oostenrijk vertegenwoordigen in Stockholm.

De tien kandidaten van deze avond:

AzRaH – “The One”
Bella Wagner – “Weapons Down”
Elly – “I’ll Be Around (Bounce)”
Farina Miss & Céline Roscheck – “Sky is the Limit”
Lia Weller – “Runaway”
LiZZA – “Psycho”
Orry Jackson – “Pieces in a Puzzle”
Sankil Jones – “One More Sound”
Vincent Bueno – “All We Need Is that Love”
Zoë – “Loin d’ici”Wer singt für Österreich? start vanavond om 20:15 en zal gepresenteerd worden door Andi Knoll en Alice Tumler. De uitzending is live te volgen via de livestream van ORF Eins, Eurovision.tv en via onze Liveblog.

Oostenrijk neemt sinds 1957 deel aan het Eurovisiesongfestival. Het land nam al direct een valse start door laatste te eindigen. Vorig jaar was Oostenrijk het organiseerde land en met The Makemakes eindigen ze ook laatste.Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.