Vanavond: Finale Vidbir 2018.

In het cultuurhuis van de Oekraïense hoofdstad Kiev zal vanavond de Oekraïense kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2018 gekozen worden. Aan de finale van Vidbir 2018 nemen er zes kandidaten deel. De Oekraïense kijker zal samen met de vakjury beslissen wie Oekraïne mag vertegenwoordigen op het festival in Lissabon. De vakjury bestaat uit Jamala (ESC 2016), Andriy Danylko (ESC 2007) en Eugene Filatov (The Maneken). 
De kandidaten:
01. Kadnay – Beat of the Universe
02. Tayanna – Lelya
03. The Erised – Heroes
04. Laud – Waiting
06. Vilna – Forest Song
07. Mélovin – Under the Ladder
Dmytro Tankovich en Oleksandr Pedan presenteren vanaf 18:00 de finale van de Oekraïense voorronde. De uitzending is live te volgen via de livestream van de zender en YouTube. De resultaten zullen bekend worden gemaakt in het tweede deel van de uitzending vanaf 21:35.

Oekraïne is één van de grootmachten op het Eurovisiesongfestival. Het land neemt sinds 2003 deel aan het festival en heeft twee overwinningen op zijn naam staan. De eerste dateert van 2004 met Ruslana en de tweede overwinning is van twee jaar geleden toen Jamala met haar controversieel nummer 1944 aantrad in Stockholm. In eigen land gaat het Oekraïne nooit voor de wind. O.Torvald behaalde met Time de slechtste resultaat ooit voor Oekraïne namelijk een vierentwintigste plaats in de finale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.