Vanavond: Finale Supernova.

Met het tweede seizoen van Supernova hopen de Letten om het succes van Aminata te evenaren, zij bracht Letland na 8 jaar terug naar de finale en behaalde daar een zesde plaats. Vanavond staat de finale gepland met vier kandidaten. De winnaar van deze avond zal gekozen worden via een combinatie van televoting (50%) en een vakjury (50%). De vakjury bestaat uit: Kaspars Roga (drummer van Brainstorm – ESC 2000, Letland), Leva Kerēvica (Letse zanger en stemcoach), Intars Busulis (ESC 2009) en Guntars Račs (liedjesschrijver).

De kandidaten:

Justs – “Heartbeat”


Catalepsia – “Damnation”

MyRadiantU – “We Will Be Stars”
Marta Ritova – “Not From This World”
Supernova start vanavond om 20u25 op LTV1. De show kan je bekijken via deze livestream en via eurovision.tv. We openen voor deze nationale finale onze liveblog vanaf 20:15.
Letland neemt sinds het Eurovisiesongfestival van 2000 deel aan de wedstrijd. Het land heeft één maal het festival kunnen winnen en dat was in 2002 met Marie N en het nummer “I Wanne”. Sinds 2008 kon het land zich niet meer kwalificeren voor de finale maar vorig jaar lukte het Aminata dat wel. Met “Love Injected” werd ze zesde in de finale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.