Vanavond: Finale SanRemo 2018.

Twee landen kiezen vanavond hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2018. In Italië krijgt de winnaar van het SanRemo-Festival de kans om Italië te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De winnende artiest kan dit wel weigeren. Aan de finale uitzending van het SanRemo-Festival nemen er twintig kandidaten deel. Tussen de kandidaten zien we een paar oude bekenden terug. Zo vertegenwoordigde Riccardo Fogli Italië op het Eurovisiesongfestival 1983, Luca Barbarossa in 1988 en Nina Zilli in 2012.
De kandidaten:

Roby Facchinetti & Riccardo Fogli – Il segreto del tempo
Annalisa – Il mondo prima di te
Decibel – Fuori dal tempo
Diodato & Roy Paci – Adesso
Elio e le Storie Tese – Arrivedorci
Enzo Avitabile feat. Peppe Servillo – Il coraggio di ogni giorno
Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente
Giovanni Caccamo – Eterno
Le Vibrazioni – Così sbagliato
Lo Stato Sociale – Una vita in vacanza
Luca Barbarossa – Passame er sale
Mario Biondi – Rivederti
Max Gazzè – La leggenda di Cristalda e Pizzomunno
Nina Zilli – Senza appartenere
Noemi – Non smettere mai di cercarmi
Ornella Vanoni feat. Bungaro & Pacifico – Imparare ad amarsi
Red Canzian – Ognuno ha il suo racconto
Renzo Rubino – Custodire
Ron – Almeno Pensami
The Kolors – Frida
De finale-avond van het SanRemo festival wordt gepresenteerd door Claudio Baglioni, Michelle Hunziker en Pierfrancesco Favino. Wie de uitzending wil bekijken kan terecht op RAI Uno dat te bekijken is via de meeste kabelaanbieders in België en Nederland.

Italië is één van de zeven stichtende leden van het Eurovisiesongfestival. In 1956 waren ze er dus voor de eerste keer bij maar het was wachten tot 1964 voor de eerste Italiaanse overwinning. De tweede overwinning kwam er vele jaren later in 1990. Sinds 2011 is Italië lid van de BIG5 en mag het rechtstreeks aantreden in de finale. In Kiev stond Francesco Gabbani voor Italië op het podium. Hij behaalde een zesde plaats met Occidentali’s Karma.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.