Vanavond: Finale Montevizija 2018.

Eén land maakt vanavond zijn keuze voor het Eurovisiesongfestival in Lissabon en dat is het Balkanland Montenegro. In Montevizija 2018 treden er vijf kandidaten aan waarvan de winnaar naar het Eurovisiesongfestival mag. Wie het programma wint zal enkel afhangen van de kijkers in Montenegro want zij hebben het volledige beslissingsrecht. Het is geleden van 2008 dat de Montenegrijnse omroep de keuze voor het Eurovisiesongfestival aan de kijker overlaat. 

De kandidaten:
01. Nina Petković – Dišem
02. Vanja Radovanović – Inje
03. Ivana Popović Martinović – Poljupci
04. Katarina Bogićević – Neželjena
05. Lorena Janković – Dušu mi daj
De finale van Montevizija 2018 start om 20:00 op de nationale omroep van het land. Wie de uitzending wil volgen kan hier terecht.
De eerste (onafhankelijke) deelname van Montenegro aan het Eurovisiesongfestival dateert van zo’n tien jaar geleden in 2007. Het land is in die tien jaar nog niet echt succesvol geweest. Op hun negen deelnames aan een festival zijn er maar twee kandidaten die zich hebben weten  te plaatsen voor de finale. Zowel in 2014 als in 2015 zat Montenegro in de finale maar toen kon het nooit verder geraken dan een dertiende plaats. Ook vorig jaar bleef Montenegro steken in de halve finale met Slavko Kalezić. De commotie die hij had veroorzaakte in Montenegro en ver daarbuiten brachten hem niet verder dan een zestiende plaats in de eerste halve finale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.