Vanavond: Finale MGP 2018.

Het buurland van Zweden, Noorwegen kiest ook vanavond zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. De Noorse omroep NRK kreeg in totaal zo’n 1200 inzendingen binnen maar de vakjury koos er de tien beste uit voor de finale. Wie Noorwegen mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival wordt gekozen via twee rondes. In de eerste ronde kiezen de  internationale vakjury (50%) en de Noorse kijker (50%) de vier beste kandidaten. De internationale vakjury bestaat uit tien landen: Armenië, Duitsland, Finland, Hongarije, Ierland, Israël, Malta, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk en Zweden. In de tweede ronde kunnen enkel de kijkers de winnaar bepalen.
Bij de tien finalisten hebben er zich drie oud deelnemers van het Eurovisiesongfestival zich weten plaatsen. De bekendste is ongetwijfeld Alexander Rybak die in 2009 het festival won maar ook Stella (ESC 2011) en Aleksander Walmann (ESC 2017) hebben ervaring op het podium van het festival.
De kandidaten:
01. Stella & Alexandra – You Got Me
02. Aleksander Walmann – Talk to the Hand
03. Ida Maria – Scandilove
04. Nicoline – Light Me Up
05. Tom Hugo – I Like I Like I Like
06. Charla K – Stop the Music
07. Alejandro Fuentes – Tengo Otra
08. Vidar Villa – Moren din
09. Rebecca – Who We Are
10. Alexander Rybak – That’s How You Write a Song
Kåre Magnus Bergh & Silya Nymoen zullen vanavond de finale aan elkaar praten. Wie de uitzending wil volgen kan vanaf 19:55 terecht bij de livestream van NRK.
Noorwegen neemt sinds 1960 deel aan het Eurovisiesongfestival en heeft sindsdien drie maal het festival gewonnen. De eerste maal was in 1985 met Bobbysocks, tien jaar later in 1995 met Secret Garden maar de grootste overwinning dateert van 2009. In dat jaar werd Noorwegen vertegenwoordigd door Alexander Rybak. Zijn Fairytale behaalde de meeste punten onder het oude systeem. Vorig jaar stuurde Noorwegen JOWST naar het festival met Grab The Moment.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.