Vanavond| Finale Festivali i Këngës in Albanië.

In de Albanese hoofdstad Tirana wordt er vanavond de finale van Festivali i Këngës gehouden. Twaalf kandidaten (resultaten) konden uit de twee halve finales doorstoten naar de grote finale van avond. De winnaar wordt gekozen door een vijfkoppige vakjury. In deze jury zitten Rita Petro, Mikaela Minga, Christer Björkman (ESC 1993 en producer van Melodifestivalen), Dimitris Kontopoulus (Grieks liedjesschrijver) en Felix Bergsson (hoofd van de IJslandse delegatie).
Olta Boka is geen onbekende voor het Eurovisiesongfestival. In 2008 vertegenwoordigde ze het land met Zemrën e lamë peng.
Finalisten Festivali i Këngës
01. Valon Shehu – Kutia e Pandorës
02. Arilena Ara – Shaj

03. Albërie Hadërgjonaj – Ku ta gjej dikë ta dua

04. Era Rusi – Eja merre

05. Tiri Gjoci – Me gotën bosh
06. Olta Boka – Botë për dy
07. Sara Bajraktari – Ajër
08. Robert Berisha – Ajo nuk është unë
09. Kamela Islamaj – Më ngjyros
10. Gena – Shqiponja e lirë
11. Bojken Lako – Malaseen
12. Elvana Gjata – Me tana
Door op de titel van het nummer te klikken kan je het nummer beluisteren.

Hoe te bekijken?
De finale van Festivali i Këngës wordt gepresenteerd door Alketa Vejsiu en start rond 21u00 op RTSH1. Mensen die beschikken over een schotelantenne kunnen deze zender ontvangen. Via Facebook en de website RTSH1 kan je de uitzending ook volgen (klik hier).

Albanië op het Eurovisiesongfestival

Naar Balkannormen maakte Albanië zijn debuut laat op het Eurovisiesongfestival. Terwijl buurlanden zoals Griekenland en de ex-Joegoslavische landen al deelnamen sinds de jaren ’70 kwam het debuut pas in 2004. Het werd met een zevende plaats wel een sterk debuut. Het beste resultaat van Albanië werd behaald in 2012 toen Rona Nishliu de ene hoge noot na de andere zong met haar nummer Suus. In Tel Aviv werd Albanië vertegenwoordigd door Jonida Maliqi. Met haar inzending Ktheju tokës behaalde ze een zeventiende plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.