Vanavond: Finale Eurovision: You Decide.

Deze avond is het de beurt aan het Verenigd Koninkrijk om zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival te selecteren. Hiervoor doet de omroep terug beroep om het concept van Eurovision: You Decide. Zes kandidaten treden vanavond aan in de Brighton Dome om het ticket naar Lissabon te bemachtigen. De winnaar wordt gekozen door een vakjury die bestaat uit Rylan Clark-Neal, Rochelle Humes en Tom Fletcher én de kijkers van het programma. 
De kandidaten:
Asanda – Legends
Goldstone – I Feel the Love
Jaz Ellington – You
Liam Tamne – Astronaut
RAYA – Crazy
SuRie – Storm

Eurovision: You Decide wordt vanaf 20:30 gepresenteerd door Mel Giedroyc en Måns Zelmerlöw (ESC 2015). De uitzending is te bekijken op BBC Two en is te ontvangen in de meeste huiskamers.

Het Verenigd Koninkrijk maakte zijn debuut op het tweede Eurovisiesongfestival ooit. Vooral in de beginjaren was het land razendpopulair op het festival met maar liefst vijftien keer een tweede plaats en vijf overwinningen. De laatste overwinning dateert van 1997. Toen stuurde het land Katrina and the Waves naar Dublin met de evergreen Love Shine a Light. Vorig jaar werd het Verenigd Koninkrijk vijftiende met Never Give Up on You van Lucie Jones.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.