Vanavond: Finale EMA 2016.

De Slovenen kiezen vanavond hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. In EMA 2016 treden er vanavond tien kandidaten aan waaronder Nuša Derenda en Regina. Beiden vertegenwoordigen Slovenië al eens op het Eurovisiesongfestival. Regina deed dat in 1996 en werd met “Dan najlepših sanj” 21ste. Nuša Derenda deed het beter in 2001 want met “Engery” werd ze zevende. EMA 2016 bestaat vanavond uit twee rondes. In de eerste ronde kiest een driekoppige jury de twee beste kandidaten van de avond. Ze doen dit door elke act een punt te geven tussen één en vijf. In de tweede ronde brengen de twee kandidaten hun nummer opnieuw en mogen de Sloveense kijkers hun beste kandidaat eruit pikken. 

De startvolgorde:

01. Anja Baš – “What If”


02. Žan Serčič – “Summer Story”

03. Anja Kotar – “Too Cool”
04. San Di EGO – “Brez tebe” (Without you)
05. D Base – “Spet živ” (Alive again)
06. Regina – “Alive in Every Way”
07. ManuElla – “Blue and Red”
08. Raiven – “Črno bel” (Black and white)
09. Nuša Derenda – “Tip Top”
10. Sebastijan Lukovnjak – “Tales of Tomorrow”
EMA 2016 zal vanavond gepresenteerd worden door Klemen Slakonja. Vanaf 20:00 is de uitzending te bekijken via de livestream van de Sloveense omroep. Onze liveblog gaat open om 18:30 met ook een verslag van deze finale.
Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival. Het land heeft nog nooit een podiumplek behaald maar wel al twee zevende plaatsen. Vorig jaar werd het land vertegenwoordigd door Maraaya en het nummer “Here For You”. Het nummer strandde op een 14de plaats met 39 punten.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.