Vanavond 🇪🇪| Eerste voorronde Eesti Laul 2022

Vanavond 🇪🇪| Eerste voorronde Eesti Laul 2022

Vanavond start het voorrondeseizoen voor het Eurovisiesongfestival in Turijn pas echt. De Estse openbare omroep ERR start namelijk met hun zoektocht naar een kandidaat met Eesti Laul 2022.

Tijdens de eerste voorronde vanavond treden tien kandidaten aan. Vijf kandidaten kunnen vanavond doorstoten naar de halve finales. Drie kandidaten worden gekozen door het publiek en de twee overige kandidaten worden gekozen door een vakjury.

Deelnemers Eesti Laul 2022.

Door op de titel van het nummer te klikken kan je het nummer al beluisteren.

Vanavond zien we twee bekenden terug. Evelin Samuel vertegenwoordigde Estland in 1999 samen met Camille. Stig Rästa stond dan weer in 2015 op het podium met Elina Born. Hun Goodbye to Yesterday werd toen zevende. Stig schreef ook mee aan de Estse inzendingen van 2016 en 2019.

De eerste voorronde van Eesti Laul wordt gepresenteerd door Eda-Ines Etti (Esc 2000) en Tanel Padar (Esc 2001). Vanaf 20u35 is de uitzending te volgen via deze link.

Estland op het Eurovisiesongfestival

Het Baltische land Estland neemt sinds 1994 deel aan het Eurovisiesongfestival en het festival éénmaal winnen. Tanel Padar, Dave Benton & 2XL zorgen met hun aanstekelijke Everybody voor de overwinning in 2001.

Bron: ERR | Fotocredits: ERR

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.