Vanavond| Eerste halve finale Festivali i Këngës.

Het seizoen van de voorrondes voor het Eurovisiesongfestival start vanavond pas echt met de eerste halve finale van Festivali i Këngës, de Albanese voorronde. In de eerste halve finale treden tien kandidaten aan. De helft gaat door naar de finale van komende zondag.
Kandidaten eerste halve finale Festivali i Këngës.
01. Nadia & Genc Tukiçi – Ju flet Tirana
02. Sara Bajraktari – Ajër
03. Devis Xherahu – Bisedoj me serenatën
04. Kanita Suma – Ankth
05. Kamela Islamaj – Më ngjyros
06. Bojken Lako – Malaseen
07. Elvana Gjata – Me tana
08. Aldo Bardhi – Melodi
09. Renis Gjoka –  Loja
10. Albërie Hadërgjonaj – Ku ta gjej dikë ta dua
Welke vijf artiesten er naar de finale gaan worden gekozen door een vakjury. 

Hoe te bekijken?
De eerste halve finale van Festivali i Këngës wordt gepresenteerd door Alketa Vejsiu en start rond 20u30 op RTSH1. Mensen die beschikken over een schotelantenne kunnen deze zender ontvangen. Via de website RTSH1 kan je de uitzending ook volgen (klik hier).

Albanië op het Eurovisiesongfestival

Naar Balkannormen maakte Albanië zijn debuut laat op het Eurovisiesongfestival. Terwijl buurlanden zoals Griekenland en de ex-Joegoslavische landen al deelnamen sinds de jaren ’70 kwam het debuut pas in 2004. Het werd met een zevende plaats wel een sterk debuut. Het beste resultaat van Albanië werd behaald in 2012 toen Rona Nishliu de ene hoge noot na de andere zong met haar nummer Suus. In Tel Aviv werd Albanië vertegenwoordigd door Jonida Maliqi. Met haar inzending Ktheju tokës behaalde ze een zeventiende plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.