Vanavond| Eerste halve finale Eesti Laul.

Vanavond| Eerste halve finale Eesti Laul.

In Estland start vanavond de halve finales van Eesti Laul 2021, de wedstrijd die de kandidaat zal selecteren voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. In de eerste halve finale treden twaalf kandidaten aan.

De 24 kandidaten zijn onderverdeeld in twee groepen. De eerste groep van twaalf kandidaten treden vanavond aan. Een vakjury zal samen met de kijkers de beste vijf kandidaten selecteren voor de finale. In de tweede stemronde mogen enkel de kijkers de laatste finalist selecteren. Voor de andere zes kandidaten stopt de wedstrijd na vanavond.

Startvolgorde eerste halve finale Eesti Laul

 1. Tanja Best Night Ever
 2. Hans NaynaOne By One
 3. WIIRALT Tuuled
 4. Kéa Hypnotized
 5. Andrei Zevakin & PluutoWingman
 6. Karl KillingKiss Me
 7. Nika MarulaCalm Down
 8. Egert MilderFree Again
 9. Tuuli RandÜks öö
 10. Koit ToomeWe Could Have Been Beautiful
 11. Kristin KalnapenkFind a Way
 12. Ivo Linna, Robert Linna, SupernovaMa olen siin

Vanavond wagen er twee oud deelnemers van het Eurovisiesongfestival opnieuw hun kans om Estland te vertegenwoordigen. Tanja kon in 2014 de finale in Kopenhagen niet bereiken met Amazing. Koit Toome eindigde in Birmingham (1998) twaalfde met Mere lapsed en in 2017 strandde hij in de halve finale met Verona.

Van de twaalf kandidaten die vanavond aantreden gaan er zes door naar de finale op zaterdag 6 maart. Vanaf 18u30 is de halve finale te volgen via ETV. De uitzending bestaat uit twee delen. In het eerste deel (vanaf 18u30) brengen de twaalf kandidaten hun nummer. In het tweede deel (vanaf 20u30) worden de resultaten bekend gemaakt.

Estland op het Eurovisiesongfestival

Het Baltische land Estland neemt sinds 1994 deel aan het Eurovisiesongfestival en het festival éénmaal winnen. Tanel Padar, Dave Benton & 2XL zorgen met hun aanstekelijke Everybody voor de overwinning in 2001. In Tel Aviv werd Estland vertegenwoordigd door Victor Crone met zijn nummer Storm. Victor strandde op een 20e plaats in de finale met 76 punten.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.