Uku Suviste met “The Lucky One” voor Estland naar Rotterdam.

Uku Suviste met “The Lucky One” voor Estland naar Rotterdam.

De Estse openbare omroep ERR organiseerde vanavond de finale van Eesti Laul 2021. Twaalf kandidaten streden voor het ticket richting Rotterdam.

Via twee stemrondes werd de winnaar bepaald. In de eerste ronde brachten alle kandidaten hun inzendingen en werden de beste drie gekozen. Deze drie kandidaten namen deel aan de superfinale.

De superfinalisten waren: Jüri Pootsmann (Esc 2016), Uku Suviste (Esc 2020) en Sissi. Maar de meeste punten ging de winst naar Uku Suviste. Hij zal Estland vertegenwoordigen met het nummer The Lucky One. Vorig jaar won Uku ook de Estse voorronde maar toen kon hij Estland niet vertegenwoordigen omdat het Eurovisiesongfestival was afgelast door de coronacrisis.

Resultaten Eesti Laul 2021

  1. Uku Suviste – The Lucky One
  2. Sissi – Time
  3. Jüri Pootsmann – Magus melanhoolia
Verlieten de show in de eerste ronde

Estland neemt deel aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag 20 mei 2021.

Estland op het Eurovisiesongfestival

Het Baltische land Estland neemt sinds 1994 deel aan het Eurovisiesongfestival en het festival éénmaal winnen. Tanel Padar, Dave Benton & 2XL zorgen met hun aanstekelijke Everybody voor de overwinning in 2001. In Tel Aviv werd Estland vertegenwoordigd door Victor Crone met zijn nummer Storm. Victor strandde op een 20e plaats in de finale met 76 punten.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.