Tsjechische omroep start zoektocht naar kandidaat 2019.

Mikolas Josef behaalde in Lissabon een zesde plaats in de finale van het Eurovisiesongfestival en dat was het beste resultaat voor Tsjechië ooit. Door dit goede resultaat heeft de Tsjechische omroep ČT beslist dat het volgend jaar opnieuw zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. De omroep start vandaag met de zoektocht naar de opvolger van Mikolas Josef door een oproep te doen naar artiesten en componisten om zich met een nummer aan te melden bij de omroep. 
De regels waaraan het nummer moeten voldoen zijn de gebruikelijke regels. Zo mag het nummer niet uitgebracht zijn voor 1 september 2018 én mag het niet langer duren dan drie minuten. Geïnteresseerden moeten wel de Tsjechische nationaliteit hebben. Inschrijven kan tot 31 oktober bij de omroep.
Het is nog niet bekend of de omroep hetzelfde concept van nationale voorronde zal hanteren zoals vorig jaar. Toen werd de Tsjechische kandidaat geselecteerd door een internationale vakjury én de fans van het Eurovisiesongfestival. Alles verliep via het internet en de kandidaat werd bekend gemaakt in het avondnieuws van de omroep.
Tsjechië behaalde in Lissabon hun beste resultaat ooit op het Eurovisiesongfestival, namelijk een zesde plaats met Lie to Me.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.