Tsjechië kiest kandidaat op 28 januari 2020.

De Tsjechische omroep CT liet enkele weken geleden weten dat de omroep zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in 2020. Gisteravond bevestigde de omroep het nieuws nog eens officieel op televisie.
Tsjechië zit de laatste jaren in een goede flow op het festival met een zesde plaats in 2018 en elfde plaats dit jaar. Beide kandidaten werden gekozen via een nationale voorronde die voornamelijk via het internet werd gehouden. Voor het selecteren van een kandidaat in 2020 stapt de nationale omroep hiervan af en kiest opnieuw voor een televisieshow. Deze show staat geprogrammeerd voor dinsdag 28 januari 2020.
Het is niet de eerste keer dat de Tsjechische kandidaat gekozen zal worden via een televisieshow. Zowel de kandidaat van 2007 én 2008 werden via zo’n show gekozen. Beide kandidaten scoorden totaal niet en eindigden helemaal onderaan de rangschikking.
Dit jaar stuurde Tsjechië de band Lake Malawi naar Tel Aviv. Hun popnummer Friend of a Friend haalde de finale en kon daar knap elfde worden.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.