🇮🇹 Toto Cutugno is overleden.

🇮🇹 Toto Cutugno is overleden.

Toto Cutugno is vandaag op 80 jarige leeftijd overleden. Hij is in de wereld van het Eurovisiesongfestival bekend als winnaar voor het Eurovisiesongfestival 1990.

Salvatore Cutugno, beter bekend als Toto Cutugno, was een populaire Italiaanse zanger, songwriter en tv-presentator. Zijn carrière begon eind jaren ’60 en telt meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren. Zijn beroemdste nummer is misschien wel L’italiano, uitgebracht in 1983. Hij was ook een van de vijf artiesten die het record van deelname aan het Sanremo Festival in handen hadden, nadat hij 15 keer had deelgenomen en er één had gewonnen (in 1980).

Bij fans van het Eurovisiesongfestival staat hij bekend als de winnaar van het Eurovisie Songfestival van 1990 in Zagreb, Joegoslavië, en als gastheer van de wedstrijd van 1991 in Rome, Italië. Het lied dat met een score van 149 punten tot de tweede overwinning van Italië leidde, heet Insieme: 1992 en is bedoeld als een hymne voor samenwerking en saamhorigheid tussen Europese landen.

https://www.youtube.com/watch?v=mLOLRNSQttY

Cutugno’s manager Danilo Mancuso bracht het nieuws van zijn overlijden. Hij legde tegenover RAI Nieuws uit dat de zanger al langere tijd aan een ziekte leed, maar dat de situatie de afgelopen maanden steeds erger was geworden. Cutugno werd lange tijd teruggevonden in Milaan. Begin juli werd hij 80 jaar.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.