šŸ‡®šŸ‡± Thiens, niets over de IsraĆ«lische repetitie?

šŸ‡®šŸ‡± Thiens, niets over de IsraĆ«lische repetitie?

Net zoals alle artiesten mag ook de Israƫlische Eden Golan haar lied Hurricane repeteren op het podium in Malmƶ.

Het zal U waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er momenteel een oorlog gaande is in de Gazastrook waarbij het Israƫlische leger barbaarse manieren toepast om de oorlog tegen Hamas te winnen. Hierdoor ontziet het Israƫlische leger niemand in de Gazastrook en zijn er al verschillende duizenden onschuldige slachtoffers gevallen. Er kan volgens de definitie van de mensenrechten zelfs gesproken worden van een genocide. Wat de aanleiding ook moge zijn, dit is onaanvaardbaar.

Dat de EBU de Israƫlische omroep toelaat om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival is hun keuze. De omroep KAN voldoet inderdaad aan alle voorwaarden die de EBU stelt en is een onafhankelijke omroep. Wij, als een kleine website over onze favoriete show hebben hier geen punt in te maken. Toch hebben wij eerder al besloten om geen verslag te doen van de Israƫlische voorronde, dit omwille dat de kandidaten in een soldatenuniform aantraden in de show. Later volgden er nog de twisten over de inzending en de tekst van de voorgestelde liedjes. Onlangs was er nog een rel over de kledij die de zangeres al dan niet zal dragen tijdens de wedstrijd. Omdat de Israƫlische delegatie blijkbaar zelf de controverse opzoekt en niet de kaart van de nederigheid trekt, hebben we besloten om ook tijdens de repetities en verder in de wedstrijd geen beeldmateriaal en verslag te doen over deze inzending. Enkel het broodnodige over de Israƫlische delegatie en inzending zal U hier en op de sociale media kunnen vinden.

Steun de vrede, steun de protesten tegen elke vorm van geweld en steun de mensen die het hard nodig hebben. Laat de vrede in ieders hart.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.