The Road to Tel Aviv 29| Frankrijk.

Artiest| Bilal Hassani
Inzending| Roi
Selectie| Destination Eurovision
Finale| zaterdag 18 mei 2019

Elke dag stellen wij één kandidaat van het Eurovisiesongfestival voor aan onze lezers. We doen dit in volgorde van de resultaten die de landen vorig jaar behaald hebben tijdens het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Vandaag is het de beurt aan de inzending uit het Frankrijk.
Voor het tweede jaar op rij koos de Franse omroep France Televisions ervoor om de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival te selecteren via een grote show. Destination Eurovision 2019 bestond uit twee halve finales en één grote finale. Alle shows werden live uitgezonden op France 2, de tweede grootste zender van het land. Achttien kandidaten werden geselecteerd door een vakjury en werden verdeeld over de twee halve finales. Acht kandidaten werden door een vakjury en de kijkers geselecteerd om deel te nemen aan de finale. 
Tijdens de finale, gehouden op 27 januari stonden de acht kandidaten lijnrecht tegenover elkaar. Een internationale vakjury en de kijkers mochten samen beslissen wie Frankrijk mag vertegenwoordigen in Tel Aviv. Met 200 punten ging de winst naar Bilal Hassani met het nummer Roi. Een opvallend feit was dat de internationale vakjury hem maar een vijfde plaats gunde in de voorronde maar de kijkers gingen voluit voor de zanger.
Roi is geschreven door Madame Monsieur (ESC 2018).


Bilal Hassani is geboren op 9 september 1999 in de Franse hoofdstad Parijs en is voornamelijk bekend als YouTube-ster. In 2005, op een leeftijd van zes jaar startte de zanger met zinglessen in de muziekschool. Tien jaar later kwam Bilal voor het eerst op televisie. Hij nam deel aan het allereerste seizoen van The Voice Kids op TF1. Tijdens zijn auditie zong hij het nummer Rise Like a Phoenix van Conchita Wurst. Tijdens de reeks is hij uitgeschakeld in de battle-ronde. 
Later volgde er een carrière via YouTube. Zo stond hij vorig jaar in de lijst van de 30 meest invloedrijkste mensen die instaan voor de LGBT+ rechten in Frankrijk.
Geschiedenis van Frankrijk op het Eurovisiesongfestival
Meer info Bekendmaking Kandidaten / Finale
Morgen Jurijus uit Litouwen

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.