The Road to Tel Aviv 21| Spanje.

Artiest| Miki

Inzending| La Venda
Selectie| Operación Triunfo 2018
Finale| zaterdag 18 mei 2019

Elke dag stellen wij één kandidaat van het Eurovisiesongfestival voor aan onze lezers. We doen dit in volgorde van de resultaten die de landen vorig jaar behaald hebben tijdens het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Vandaag is het de beurt aan de inzending uit het Spanje.
Spanje is samen met Italië, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk lid van de vijf grootste betalers van het Eurovisiesongfestival. Daarom mag het land rechtstreeks aantreden in de finale. Dit jaar koos de Spaanse omroep ervoor om zijn kandidaat te selecteren via een afgeleide van de populaire talentenwedstrijd Operación Triunfo 2018. In Gala Eurovisión werden op 20 januari tien acts voorgesteld die kans maakten op deelname aan het Eurovisiesongfestival. De winnaar werd volledig gekozen via het publiek. Met 34% van de stemmen ging de winst naar Miki en het nummer La venda.


Miguel Núñez Pozo is geboren op 6 januari 1996 in de Spaanse hoofdstad Madrid. Hij is het land voornamelijk bekend onder zijn artiestennaam Miki. De zanger raakte bekend door zijn deelname aan de populaire talentenwedstrijd Operación Triunfo. Hij nam deel aan het tiende seizoen van de wedstrijd waar hij een zesde plaats wist te behalen. Enkele weken later werd bekend dat de zanger één van de dertien kandidaten is die ging deelnemen aan de speciale uitzending van de wedstrijd voor het Eurovisiesongfestival, Gala Eurovisión.
Geschiedenis van Spanje op het Eurovisiesongfestival
Meer info Bekendmaking Kandidaten / Finale
Morgen Zala Kralj & Gašper Šantl uit Slovenië
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.