The Road to Tbilisi [11]: Albanië.

In onze reeks ‘The Road to Tbilisi’ stellen we vandaag de Albanese kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival voor. Het Balkanland stuurt Ana Kodra naar Georgië.
De tien jarige Ana Koldra is geboren in 2007 in haar thuisland Albanië. Ze is al een hele tijd bezig met het uitbouwen van een muzikale carrière. Ana Koldra neemt sinds 2015 ook deel aan verschillende muziekwedstrijden in binnen- en buitenland. Zo nam ze vorgi jaar deel aan de wedstrijd Tu Si Que Vales in Italië en won ze dit jaar de wedstrijd Tra La La, ook in Italië. 
In september nam Ana Koldra ook deel aan de Albanese voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival, Junior Fest 2017. Zestien kandidaten namen deel aan deze wedstrijd waarbij een vakjury de winnaar koos. Ana’s nummer Mos ma prekni pemën werd als beste bevonden en mag dus Albanië vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival. Het nummer is geschreven door Kristi Popa en Jorgo Papingji.

Albanië nam in 2012 voor de eerste keer deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Het land heeft in totaal al drie maal aan het festival deelgenomen met als beste resultaat een vijfde plaats in 2015. Vorig jaar stuurde het land Klesta Qehaja naar Malta met Besoj. Klesta behaalde een dertiende plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.